hürriyet

12 Ağustos 2012 Pazar

Milföy baklava

milföy baklava


Bugün sizlerle yapılışı oldukça kolay, lezzetli güzel bir tatlı tarifini paylaşmak istedim.Tatlımız 12 kişiliktir.Şerbetinin soğuğa yakın ılık olması ve hamurunun soğuğa yakın ılık olması gerekiyor.


Milföy tatlısının tarifine geçmeden önce, size niçin bu tatlıyı denemeniz gerektiğini söylemek isterim. Milföy tatlısını ilk defa çok güzel bir yemek kitabında gördüm. Yemek kitabında tatlımızın ismi sürpriz tatlıydı. Bu isim bence çok yerinde olmuş. İlk defa milföy tatlısını deneyenler, asla bu kadar güzel olabileceğini tahmin edemezler. Çünkü yaptığınız zaman sizde göreceksiniz, baklava yemiş gibi oluyorsunuz. Kıvamında yapılan milföy tatlısının baklavadan hiç bir farkı olmuyor. Yeter ki kıvamını iyi tutturun.


İşte sizlere sürpriz tatlımızın tarifi. Şimdiden afiyet olsun diyorum.
   

MALZEMELER:
1- Bir paket(12)adet milföy hamuru
2- 2 çay bardağı fındık veya ceviz.
3- 1 çay bardağı toz şeker.
4- 1 adet yumurtanın akı.



ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
süslemek için çekilmiş antep fıstığı.


HAZIRLANIŞI:

Fındık veya ceviz robotta çekilir, bir tabağa alınır. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edilip karıştırılır.Bir kenarda beklemeye alınır.Milföy hamurları birer birer uzunlamasına açılır.Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırlanan harçtan konulur ve rulo şeklinde sarılır.Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir ve ılınmaya bırakılır. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye konulur, kaynatılır. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir.1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökülür. Üzeri  antep fıstığıyla süslenir.

Translate