hürriyet

14 Ekim 2012 Pazar

Yemekler:ÇAKALLI MENEMENİ



çakallı menemeni


Bugünden itibaren sizlerle hafta sonu tattığım ve hoşuma giden lezzetleri de paylaşmak istiyorum. Geçen hafta sonu Samsun Atakum' da; salaş fakat kahvaltısı harika, çakallı menemeni meşhur,bir mekanda kızım ve eşimle harika bir kahvaltı yaptık. Menemenin tadı halen damağımda diyebilirim.....Tarifini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

İşte tarifimiz: Yağda ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberler soteleniyor. Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye bölünmüş domatesler sotelenmiş biberlerin üzerine ilave ediliyor. Yumuşayana kadar ocakta pişiriliyor. Domatesler iyice yumuşayınca çatalla eziliyor. Kırmızı pul biber ilave ediliyor.Domatesler pişince 4-5 yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peyniri ve tabi ki biraz tuz ilave ediliyor. İyice karıştırılıyor.3-4 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınıyor. AFİYET OLSUN...

Translate