Kırmızı etli biberin oldukça faydalı ve vitamin değeri oldukça yüksek bir sebze olduğunu bilmeyeniz yok gibidir, sanırım.Üstelik oldukça lezzetli de.
Kırmızı biberi en çok salata olarak tüketmeyi seviyorum. Salata çeşitleri oldukça fazladır. Ben sizlerle bugün yoğurtlu bir çeşidini paylaşacağım.
Bu tarif için size ölçü vermeyi düşünmüyorum. Sadece nasıl yaptığımı anlatacağım.
Kırmızı etli biberleri fırında kabukları kabarana kadar pişiriyoruz.
Pişen biberlerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini ve sapını atıyoruz. Biberleri kare kare doğruyoruz. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.Kırmızı etli biberlerle yoğurdu karıştırıyoruz, biraz tuz ilave ediyoruz. Bu karışıma ben taze nane yaprakları veya kuru nane ilave etmeyi seviyorum.Üzerine sızma zeytinyağ gezdirdiğimizde harika bir lezzet elde etmiş oluyoruz.
Pişen biberlerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini ve sapını atıyoruz. Biberleri kare kare doğruyoruz. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.Kırmızı etli biberlerle yoğurdu karıştırıyoruz, biraz tuz ilave ediyoruz. Bu karışıma ben taze nane yaprakları veya kuru nane ilave etmeyi seviyorum.Üzerine sızma zeytinyağ gezdirdiğimizde harika bir lezzet elde etmiş oluyoruz.