hürriyet

21 Eylül 2012 Cuma

PIRASALI MISIR EKMEĞİ


pırasalı mısır ekmeği


Bu hafta sonu yeniden pırasalı mısır ekmeği yaptım, afiyetle yedik ve fotoğrafını değiştirmeye karar verdim. Nasıl olmuş?

Pazarlarda artık yavaş yavaş yerini alan pırasayla ve havuçla hazırlanan oldukça lezzetli ve besleyici bir ekmek tarifi paylaşacağım. Özellikle sıcağa yakın ve taze tüketmenizi tavsiye ederim. Çay ve yanında turşu ile  harika oluyor. Pırasalı mısır ekmeğini ilk defa Sinop'ta kaldığım yıllarda tattım. İlk yediğim anda bayıldım diyebilirim. Belkide ortamın güzelliğinden diye düşündüm, ama yok değildi, çünkü bu sanki mısır unundan  farklı bir şeydi. Tabi ki içindeki peynirin rolünü unutmamak gerekir. Her ne kadar pırasalı mısır ekmeği dense de içinde yok yok. Özellikle kullandığımız kaliteli  yağlı beyaz peynir bizi bambaşka yerlere götürüyor diyebilirim.

MALZEMELER:
1- 1 adet pırasa ince ince doğranacak.
2-1 adet orta boy havuç, havuç rendelenecek.
3- 300 gr yağlı peynir, peynir ezilecek.
4- 2 yumurta.
5-yarım su bardağı sıvı yağ
6-bir su bardağına yakın yoğurt.
7-1 kabartma tozu.
8-1 tatlı kaşığı tuz.
9-1 çay bardağı ılıksu.
10-aldığı kadar mısır unu.

Ekmeğin hamuru çok katı olmamalı. Hatta cıvık olmalı.

HAZIRLANIŞI:
Yumurta, yoğurt, yağ bir kapta iyice çırpılır.Sonra pırasa, havuç,peynir karıştırılır.Bu karışıma un, kabartmatozu,tuz 1 çay bardağı ılık su ilave edilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve hamur yağlı kağıda dökülür.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-40 dakika süreyle pişirilir.Biraz dinlendirilir ve servise hazırdır.Ekmeğin içinin iyice piştiğine emin olmalısınız. 

AFİYET OLSUN...
.


Translate