hürriyet

2 Ekim 2012 Salı

Aperatiflerim: FIRINDA MANTAR

Fırında mantarı özellikle sabah kahvaltıda yada 5 çaylarında yemeyi seviyorum. Birkaç şekilde hazırlanabiliyor.Ben en çok kaşar peynirli ve sucuklu seviyorum. Eğer diyetteyseniz sarımsaklı olarak da hazırlayabilirsiniz.

Size ölçü vererek değilde genel olarak nasıl yaptığımı yazacağım.
fırında mantar


İlk önce kültür mantarları iyice yıkanıyor ve sap kısımları ayrılıyor. Teflon bir tepsiye bir miktar sıvı yağ dökülüyor. Mantarlar döşeniyor ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında suları çekene kadar pişiriliyor. Ayrı bir kapta kaşar peyniri ve sucuklar ince ince doğranıyor içine bir miktar incelenmiş tereyağ ilave ediliyor.Tabi ki bir miktar tuzu unutmuyoruz.Fırında pişen mantarların üstüne ve içine bu karışımı ilave edip peynir eriyene kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Translate