Kestane kebap acele patlıcan salatası :):):):).
Bugün akşamı nasıl yaparım? Bilmiyorum. Ama burnuma buram buram patlıcan közlemesi ve salatasının o enfes kokusu geliyor.
Ramazan ayında, iftar sofralarında, en sık yaptığım salata türlerinden bir çeşittir, patlıcan salatası.
Patlıcan salatasının lezzetli olmasını istiyorsanız, karnınız aç iken hazırlamanızı öneririm. Gerçi tüm yemeklerin hazırlanışı esnasında, açlık dereceniz kadar yemeklere lezzet katarsınız. Bu salata türünü, özellikle yaz dönemi patlıcanlarıyla yaptığınız takdirde, çok daha lezzetli bir salata elde edersiniz.
Patlıcan salatasına çok çeşitli sebzeler konuyor. En azından ben öyle yapıyorum.
Benim salatamda: Bol domates, 1 orta boy kuru soğan ve uzun uzun ince doğranmışı.
3-4 adet ince yeşil biber, yarım bağ maydanoz, 7-8 dal yeşil nane yaprakları, 3-4 dal semiz otu ince ince doğranmışı.
Ortalama 3-4 patlıcan közlenmişi ve ince ince kıyılmışı....
Salatamın malzemelerini hazırldıktan sonra; 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal, tuz ilave ederim, salatayı iyice harmanlarım.
Tüm bunların nihayetinde; geldik, salatanın olmazsa olmazı, sosunun hazırlanışına:
3 diş sarımsak ezerim,
1 limonun suyunu,
küçük yarım çay bardağı sızma zeytin yağını,
iyice karıştırır salataya ilave ederim.
Afiyetle yerim, sizlere de afiyet olsun derim...