hürriyet

26 Haziran 2013 Çarşamba

Tarçınlı kek

tarçınlı kek

Yazın gelmesi, okulların tatil olmasıyla  içimizde büyük bir coşku. Çocukları evde tutmak ise mümkün değil. Kızım Zehra Su da öğle. İlla  ya piknik yada denize gidilmeli.

Geçen hafta içinde sahilde, yemyeşil ağaçların altında, harika deniz manzarası eşliğimde, cıvıl cıvıl kuş sesleri arasında, dostlarımızla, arkadaşlarımızla birlikte piknik yaptık. Harika vakit geçirdik. Pikniğe bir anda   karar verdiğimiz için,  pratik, çabuk hazırlanan, bir şeyler hazırlamak zorunda kaldık. Arkadaşım Dürrin börek hazırlamış, simit almış, söğüş salatalık domates doğramış, çocuklar için taze meyve suyu sıkmış.

Ben de pratik bir kek yaptım fakat acele olmasına rağmen çok lezzetli olmuş. Özel istek üzerine, yaklaşık bir haftadır aynı kekten en az üç kere yaptım. Keke ilaveten çay demledim ve termosa doldurdum. Bunların yanında kahvaltılık olmadan olur mu hiç? Pek tabi olmaz..Birazda kahvaltılık hazırladık mı benim işim bitmişti.


Sizler içinde tarçınlı kek olmazsa olmazınız olsun derim ve şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

Kekimin tarifini ve malzemelerini sizlere sevgiyle sunuyor, tarçın tadında güzel günler diliyorum..

Malzemelerimiz:

2 yumurta
6 çorba kaşığı toz şeker
200 ml süt
1 paket vanilya
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı fındık içi
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu.
aldığı kadar un...
Kekimizin kıvamı normal kek kıvamında olmalı.

Nasıl mı yaptım?

Önce şeker, yumurta , zeytinyağ tel çırpıcıyla iyice çırpılır, Sonrasında sütü, tarçını, vanilyayı, limon rendesini, limon suyunu, iri çekilmiş fındık içini  iyice karıştırıyoruz. En son unu ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırırız. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25- 30 dakika civarında pişiriyoruz. Pişen kekimiz biraz soğuduğunda Kalıbından çıkartıp servisimizi yapabiliriz..

Afiyet olsun.

Özellikle kekin kokusu bir harika..............





Translate