hürriyet

10 Eylül 2012 Pazartesi

Salatalar: PİYAZ

piyaz


Barbunya ve fasulye, bana hep piyazı anımsatır. Piyaz, barbunya ile mi yoksa beyaz  fasulye ile mi güzel olur. Bence her ikisiyle güzel olur. Fakat bazılarında renk olayı önem arz ettiği için beyaz fasulyeyi tercih edebilirler. Lezzet olarak ikisi arasında bir fark olmadığını düşünüyorum.

Köftenin, balığın yanında kullanılan piyaz, sanki biraz yemeklerin değerini yükseltiyor. Piyaz eşittir, kıyafetin bir aksesuarı veya bir kadının güzelliğine anlam katan  önemli bir ayrıntı gibidir. Hayatı anlamlı kılan da küçük ayrıntılardır. Et ve balık sofralarını da farklı kılan; Piyaz, salata ve sonunda yenen tatlıdır. Şimdi sıra maharetli ellerde hazırlanacak piyaz tarifinde.     


Malzemeler:
 1- 1 su bardağı haşlanmış fasulye.
 2- 1 adet kuru soğan.
 3- 3 yeşil biber.
 4- 2 adet domates.
 5- Tuz, karabiber, zerdeçal, (sirke veya limon), biraz zeytinyağ.
 6- 1 tutam maydanoz, yeşil nane, dereotu.


  Hazırlanışı:
1 Adet soğanı yarım daire şeklinde ince keserek tuzla yumuşatın ve 3 yeşil biberi ince, ince doğrayın. Kabukları soyulmuş 2 adet domatesi de doğrayıp, tüm malzemeleri, tuz, karabiber, zerdeçal ve soğuyan fasulye ile karıştırın. En son maydanoz, yeşil nane ve dereotunu ilave edin. Üzerine limon, biraz zeytinyağ ekleyin.

 Afiyet olsun......                                                                                                                    

Translate