hürriyet

2 Mart 2013 Cumartesi

Çörek otlu küçük poğaçalar

Çörek otlu poğaça.



Salı  günü Nilgün'ün doğum gününü yaptık. Çok güzel geçti ve harika eğlendik. Hepimiz çocuk gibiydik.Şöyle bir baktım ve ne güzel dedim. Hepimizin içinde ki çocuk yaşıyordu.


Nilgün'ün doğum günü menüsü harikaydı. Özellikle keşkeğine bayıldım. Bir de harika küçük poğaçaları vardı. Poğaçalar resmen ağızda eriyordu. Çok değişik ve lezzetliydi. Hiç birimiz içerisinde ne olduğunu tahmin edemedik. Sadece çörek otunu fark edebildik. Çörek otu poğaçayı çok farklı  bir yere götürmüştü sanki.


Sizlerle paylaşmadan önce evde yaptım. Kızım, eşim bayıldı. Kızım okula beslenme olarak götürdü. Öğretmenine ikram etmiş. Öğretmeni  de çok sevmiş. Sizlerde çok seveceksiniz.


Hepinize afiyet olsun diyorum. Tarifini vermeye başlıyorum.
çörek otlu poğaçalar.


Malzemeler:

1.5 su bardağına yakın sıvı yağ.
1 yumurta sarısı içine
beyazı dışına
Yarım çay bardağı çörek otu.
Yarım çay bardağını geçer toz şeker.
1.5 tatlı kaşığı tuz.
1 paket kabartma tozu.
2 yemek kaşığı sirke.
Aldığı kadar un.
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak.



Malzemelerimizi karıştırıyor ve iyice yoğuruyoruz. Küçük yuvarlak şeklinde poğaçalar yapıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurtanın beyazını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 175-250 derecelik  fırında pişiriyoruz.






Translate