hürriyet

28 Aralık 2012 Cuma

Havuç salatası


havuç salatası


Bu akşam için çok farklı bir  yemek menüsü  düşünüyordum. Fakat ekstra işlerim çıktığı  için  planlarım tamamiyle altüs oldu. Üstelik oldukça geç olmuştu. Acaba ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Ya da dışardan bir şeyler söyleyecektim. Ama nedense dışardan yemek  söylemek cazip                     
gelmedi, hazırda ne varsa pratik bir şeyler hazırlamaya karar verdim. Pratik bir şeyler hazırlarken kurtarıcım hep salata türleri olur. En çok yeşil salata ile havuç salatasını  yaparım. Özellikle kendimi yorgun hissettiğim zamanlarda  havuç salatası daima kurtarıcım olmuştur. 

Havuç salatası meze olarak ta oldukça tercih edilen bir salata türüdür. Eğer hiç denemediyseniz muhakkak denemelisiniz. Denemek isteyenler için size tarifini vermekten çok mutlu olurum.

Malzemelerimiz:
3-4 adet havuç , havuç miktarını kaç kişilik yapacaksanız ona göre artırıp azaltabilirsiniz.
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
1 su bardağı yoğurt
3-4 adet maydanoz.
Sıvı yağ
tuz


Hazırlanışı:
Havuçları soyuyoruz ve çok ince olmamak kaydıyla rendeliyoruz. Bol sıvı yağda kızarana kadar kavuruyoruz.  
Sarımsaklarımızı eziyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu, kavrulmuş havuçlarımızı, fındık içini, ince ince doğranmış maydanozları, bir miktar tuzumuzu karıştırıyor ve servisimizi yapıyoruz.

AFİYET OLSUN...


Translate