hürriyet

1 Ekim 2013 Salı

NAR EKŞİLİ KISIR

Nar ekşili kısır
                                                                                                                                                                  
Bulgurun kibirli ve rüküş haline kısır dendiğini biliyor musunuz? Güya bulgur kendini o kadar beğenirmiş ki, beğendikçe şişermiş. O yetmezmiş gibi güzelliğine güzellik katmak uğruna, biberden küpe, soğandan kolye, maydanozdan, yüzük takarmış.Yanaklarını salça ve domatesle renklendirir kısıra dönermiş.

Peki, biz bulguru nasıl kısır yaparız?

Malzemelerimiz:
250 gr köftelik ince bulgur
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz, yarım bağ yeşil nane
4-5 adet ince yeşil biber ( ben tatlı olanı tercih ediyorum.)
Süslemek için 1-2 adet domates
Baharat olarak; kırmızı pul biber, kimyon, zerdeçal, sumak.
Domates ve biber salçası 1 er çorba kaşığı olacak her ikisi.
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nar ekşisi.
Tuz.

Yapılışı:
Bulguru geniş ve derin bir kaba boşaltıyoruz. Üzerini 1-2 cm geçecek şekilde kaynar su ilave ediyor, Kabın ağzını kapatıyoruz. Bulgur suyu çekip, şişene kadar bekletiyoruz.

Ayrı bir tavada, ince doğranmış soğanları ve sarımsakları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, salçalarımızı ilave ediyoruz.

Şişen bulgura soğanları ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıyoruz, tabir yerindeyse bulguru öldürüyoruz.

Yeşil ince biberleri, maydanozları ve yeşil naneyi ince doğruyor ve bulgura karıştırıyoruz.

En son tuz ve nar ekşisini ekleyip, iyice harmanlıyoruz.

KISIR SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN.......
          

Translate