hürriyet

11 Nisan 2012 Çarşamba

Yemekler: PATLICAN MUSAKKA

patlıcan musakka


Sizlere öncelikle patlıcan musakka hakkında birtakım püf noktalar vermek istiyorum.

Patlıcan musakkanın lezzetli olabilmesi  patlıcanların çekirdeksiz, uzun ince ve orta kalınlığa yakın olmasına bağlıdır. Patlıcanların acısının alınması gereklidir. Bunun için suda bekletiyoruz. Eğer patlıcan kızartılarak yapılan musakka, ağır oluyor diyorsanız, patlıcanları yine aynı şekilde doğrayıp, bu sefer kızartmasını değilde fırında çok az yağ gezdirerek pişirebilir ve yemeğini öğle yapabilirsiniz.

Şimdi sizlere en sevdiğim musakka çeşidinin tarifini veriyorum.    

MALZEMELER:
  • 1 kg patlıcan
  • 2 ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr kıyma
  • Tuz,kırmızı pul biber,zerdaçal.
  • Sıvıyağ
       Hazırlanışı:
      
       Patlıcanlar çizgili bir şekilde soyulur.2 cm genişliğinde daireler biçiminde doğranır.Ilık ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suda 1 saat bekletilir. Suları iyice süzülen patlıcanlar, tavada biraz kızartılır.Ayrı bir tavada; Sıvıyağ ile kıyma, soğan, sarımsak,salça sotelenir.İçine baharatlar ve tuz ilave edilir.Kızarmış patlıcanlar geniş bir tencereye konur, üzerine hazırladığımız kıyma karışımı döşenir.İsteğe göre en üste domates döşenebilir.Yemeğin üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edilir.Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.

Afiyet olsun................

    Translate