hürriyet

7 Mayıs 2012 Pazartesi

PATATESLİ MANTAR YEMEĞİ

                                   
patatesli mantar



Patatesli mantar yemeğini ben deneme yanılma yoluyla buldum desem birçoğunuz inanmayacak ama hani o küçük yaramazlar var ya insana neler bulduruyor. Hayatta her şey çocuklarımız için. Anneyseniz beni daha iyi anlayacağınıza eminim.

Mantar soteyi oldum olası çok yaparım evde, eşim çok sever. Fakat kızıma bir türlü sevdirememiştim. Oysaki mantar oldukça besleyici ve lezzetli bir besindir. Acaba kızıma nasıl sevdirebilirim diye düşünürken içine kızarmış patates koysam nasıl olur? Diye düşündüm. Patates kızartmasını sevmeyen çocuk yok gibidir. Kızımda çok sever. Bende bu fikirden esinlenerek patatesli mantarı yaptım. O gün bugündür yaparım kızım çok sevdi, biz bayıldık. Ev de artık mantar soteden ziyade patatesli mantar yemeğini pişiriyorum. Çünkü talep patatesli mantardan  yana.

Şimdi sizlere patatesli mantar yemeğinin nasıl yapıldığını anlatacağım.


Malzemeler:
1) 2 ortaboy patates.
2)400 gram kültür mantarı.
3)2 ortaboy soğan.
4)1 büyük diş sarımsak.
5)1 tutam yeşil nane ve maydonoz.
6)Kırmızı pul biber, tuz.
7)1 kaşık biber salçası ve domates salçası.
8)2 çorba kaşığı zeytinyağ, mantarları pişirmek için.


Hazırlanışı:
Patatesler ince yarım halka şeklinde doğranır ve kızartılır. Mantarlar yıkanır ve iri küp şeklinde doğranır. Soğanlar ve sarımsak ince küp şeklinde doğranır.Soğan, sarımsak, zeytinyağ tencereye konur, üzerine mantarlar ve salça ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar bu şekilde kavrulur. Mantarların suyu çekilmeye başlayınca 1buçuk su bardağı kadar kaynar su ilave edilir ve suyu azalana kadar pişirilir.Pişmeye yakın tuz ve biber eklenir.Maydonoz ve yeşil nane ince ince doğranır ve mantara eklenir. Geniş bir teflon tencerenin altına kızarmış patatesler dizilir. Üzerine pişen mantar konur ve biraz dinlendirilir. Yemeğimiz servise hazırdır


AFİYET OLSUN.....

Translate