hürriyet

20 Temmuz 2012 Cuma

MUZLU RULO PASTA

muzlu rulo pasta
buseden farklı lezzetler.
Uzun zamandır yapmadığım bir tatlıydı, çok sevdiğim bir arkadaşım tarifini isteyince anımsadım ve sizlerle paylaşmak istedim. Yapmaktan ve yemekten çok haz aldığım bir pasta türüydü. Sizlerinde seveceğinize eminim.

6 kişilik.


MALZEMELER:
4.5 su bardağı süt 
1 yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı margarin
4 muz
2 petibör bisküvi
Bisküvileri un haline getirip fırın tepsisine yayın.




HAZIRLANIŞI:           
Süt, şeker,yumurtayı mikserle iyice çırpın. Başka bir kapta margarini eritin, unu ilave edip bir süre kavurun.
Sütlü karışımı ekleyip muhallebi kıvamında pişirin.
Muhallebiyi tepsideki bisküvilerin üzerine yayın ve iri çekilmiş ceviz veya fındık serpin. Buzdolabında 6 saat bekletin. Tatlıyı rulo yapabileceğiniz büyüklükte 12 parçaya kesin.Her parçanın içine muz yerleştirin. Spatula yardımıyla her parçayı rulo haline getirerek servis tabağına dizin.Tepsinin altında kalan bisküvi tozunu üzerine serpin ve servis yapın.



Sevgili Leyla'ya sevgilerimle..........

Translate