hürriyet

11 Mayıs 2012 Cuma

MANTAR BÖREĞİ

mantar böreği

Yalancı su böreğini bir çok çeşitle denedim. Kıymalı mı dersin, peynirli mi dersin, çökelikli mi dersin....

Ama en çok mantarlı sevdim. Mantarla yapıldığında börek ötesi bir hal aldı. Sanki desem etli ekmek....

Artık, en çok yaptığım börek türü oldu çıktı. Varsa yoksa, mantar böreği.

Nasıl yapılmalı?

Malzemeler:
1)1 kg yufka
2)Yarım kilo kültür mantarı
3)1 büyük kuru soğan

4)1 tane yeşil ince biber
5)Kırmızı pul biber,tuz,zerdeçal,yarım çorba kaşığı salça.

Malzemelerin hazırlanışı:
1 tavaya soğan ince küp şeklinde doğranır,biber ince doğranır ve konur.Üzerine yıkanan ve ince küp şeklinde doğranmış mantarlar konur.Yarım çay bardağı sıvı  yağda  mantarlar  suyunu  çeken kadar kavrulur.Baharatlar, tuz ve biraz salça ilave edilir.

SOSU İÇİN:
1)250 ml süt
2)1 su bardağından biraz az sıvıyağ
3)1 şişe soda
4)2 yumurta
Sos malzemeleri derin bir kapta iyice çırpılır ve karıştırılır.

HAZIRLANIŞI:
Derin köşeli bir fırın tepsisi yağlanır ve yufkaların yarısı döşenir.Her yufkanın arasına bol miktarda hazırlanan sostan sürülür. Yufkaların yarısı döşenince kavurduğumuz mantar konur  ve diğer kalan yufkalar yine soslanarak döşenir. Böreğimiz  kare  kare kesilir ve kalan sos üzerine  iyice  yayılır. Yaklaşık 25-30 dakika, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana  kadar  pişirilir. Pişen böreğimiz 15 dakika kadar dinlendirilir. Afiyet şeker olsun....

Translate