Patlıcan kebabını özellikle kahvaltılarda ve değişiklik arayanlar için tavsiye edebilirim.
(Hiç duydunuz mu bilmiyorum, ama patlıcan Osmanlı döneminde de oldukça tüketilen bir sebzeymiş. Hatta yaz döneminde yangın vakalarında çok artış olurmuş. Sebep patlıcan közlemeleriymiş. Patlıcanları közlemek için ocağın üzerine bırakıp sonra komşusuyla muhabbete dalan hanımlar patlıcanla birlikte evi de yakarlarmış.)
MALZEMELER:
1-1 kg patlıcan
3-2 orta boy soğan
4-2 büyük diş sarımsak
5-1 adet kırmızı etli biber
6-1 tutam maydanoz,3-4 yaparak yeşil nane.
7-Tuz,kırmızı pul biber,zerdeçal.
8-Sıvı yağ, yarım kaşık tereyağ.
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar yıkanıyor ve birkaç yerinden bıçakla deliniyor.Fırında közleme gibi pişiriliyor.Ardından pişen patlıcanların kabukları soyuluyor.Ayrı bir tavada veya tencerede ince doğranmış soğan ve kırmızı biber,sarımsak yağda kavruluyor.. Kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domates ilave edilip biraz pişiriliyor. En sonunda közlenmiş ve doğranmış patlıcanlar, tuz, biber ekleniyor ve domatesler suyunu çekene kadar pişiriliyor.Kebap ateşten alınmadan önce doğranmış maydanoz ve nane eklenip, karıştırılır.5 dakika kadar dinlendirilir.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...