hürriyet

20 Ekim 2012 Cumartesi

MOZAİK PASTA




mozaik pasta


Bu hafta sonu eşim ve kızımla geç bir kahvaltının ardından , dolaşmaya çıktık. Hava biraz kapalı olduğu için midir, nedir? bilinmez şöyle keyifli  kahve içeceğimiz  rahat bir mekan ararken aklımıza Bİ'YER de takılmak geldi. Kahvelerimizi içerken kızımda meyve suyu içiyordu. Kızım menüde mozaik pastayı görünce istedi ve iki porsiyon sipariş verdik. Bu kadar lezzetli bir mozaik pasta hiç yememiştim diye bilirim. Bİ'YER Samsun Atakum' da, sahilde çok güzel bir mekan.


Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım mozaik pastanın tarifi:

1 çay bardağı tereyağ (isteyen margarin kullanabilir.) eritiyoruz.
1 su bardağı süt.
2 paket sade bisküvi.
6 yemek kaşığı kakao.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya.
1 çay bardağı ceviz veya fındık içi, iri çekilmiş olacak.


Bütün malzemeleri bir derin kaba boşaltıyoruz, bisküvileri  iri bir şekilde kırıyoruz. En son olarak tereyağını döküyor ve fazla ezmeden bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Düz bir zemine serdiğimiz naylon strecimize 2 parmak kalınlığında karışımı döküyoruz. Çok ince olmayacak şekilde sarıyoruz.Buz dolabında 0 derecede bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet bal olsun!...

Translate