7 Yaşlarında bir kızım var. Hafta sonları beraber bir şeyler yapmak hoşumuza gider. En hoşumuza giden şeyde kurabiye yapmak. Kurabiye canavarı diyebilirim. En sevdiği kurabiye türü limonlu ve fındıklı olandır. Yaptığımız kurabiyeleri arkadaşlarıyla paylaşmayı çok seviyor. Kurabiyenin hamurunu hazırlamama yardım eder, şekilleri beraber yaparız. Mesela ben hamurları bardak yardımıyla yuvarlak keserim o da yuvarlakları baba kurabiye, anne kurabiye, çocuk kurabiye, dede kurabiyeye çevirir. O kadar eğleniriz ki yaparken ; okulda arkadaşlarıyla yerken de müthiş eğlendiğini söylüyor. Eğer sizinde küçük bir kızınız varsa bu kurabiyeyi yapmanızı tavsiye ederim. Ne kadar eğlendiğini gördükçe sizde eğlenecek ve kendinizi son derece iyi hissedeceksiniz.
İşte sizlere kızımın kurabiyesi:
MALZEMELERİMİZ:
2 yumurta.
1 çay bardağı yoğurt.
1 su bardağı toz şeker, tatlı istiyorsanız 1 bardaktan fazla şeker kullanabilirsiniz.
1 çay bardağı erimiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı.
1 paket vanilya.
1 paket kabartma tozu.
1 tutam tuz.
1 limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon suyu.
yarım çay bardağı çekilmiş fındık.
Alabildiği kadar un.
Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
HAZIRLANIŞI:
Yumurta, yoğurt, şeker, yağ, vanilya, tuz, limon kabuğu ve limon suyu iyice bir derin kapta çırpılıyor. Sonra un , kabartma tozu ve çekilmiş fındık karıştırılıp iyice yoğuruluyor.5 dakika dinlendiriliyor. Fırın tepsisine pişirme kağıdı döşeniyor. Şekil verdiğimiz kurabiyeler konuyor. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriliyor.
Kurabiyeler ılındığında peçete serilmiş kapalı bir cam kavanozda veya borcamda saklamanızı tavsiye ederim..