En sevdiğim salata türlerinden diyebilirim.Hazırlanışı için ölçü vermek istemiyorum.Ölçüyü damak tadınıza göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Patates, salatada sebzelerden daha fazla olursa, daha lezzetli oluyor diyebilirim.
HAZIRLANIŞI:
Patateslerin kabukları soyuluyor ve ikiye yada patatesin büyüklüğüne bağlı olarak 4 de bölünerek, derin bir tencerede suda haşlanarak, pişiriliyor. Pişen patatesler küp şeklinde doğranıyor. Ayrı bir kapta 1 demet maydanoz, 1 demet yeşil nane, 1 demet dereotu, 1 demet yeşil soğan eğer yoksa 1 kuru soğan yıkanıyor ve ince ince doğranıyor.Yeşil nanenin sapları sert ise sadece yapraklarını ellerinizle kopararak salataya katabilirsiniz.Sebzeleri en son sirkeli suda yıkarsanız, dezenfekte etmiş olursunuz. Patatesler ve sebzeler karıştırılıyor.
Şimdi sıra salatamızın sosunda; küçük bir kase içine zeytinyağ, nar ekşisi, biraz limon suyu, kimyon, kırmızı pul biber, zerdeçal, 1 tatlı kaşığı biber salçası karıştırılarak hazırlanıyor.
Salatamıza tuz ve sosumuz ilave ediliyor ve salatamız fazla ezilmeden karıştırılıyor. AFİYET OLSUN...