hürriyet

31 Ekim 2012 Çarşamba

Salata:Şehriye salatası

şehriye salatası

Bu gün sizlerle yapılışı pratik, lezzetli bir salata paylaşmak istiyorum. İsmini ilk duyduğumda acaba demeden duramadım. Fakat yapıp yediğimde oldukça güzel bir lezzet olduğunu fark ettim. Günlerinizde, 5 çaylarında veya meze olarak tüketebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz değişik bir salata türü. Özellikle sıcağa yakın ılık ve fazla bekletmeden tüketilmesini tavsiye ederim. Çünkü o zaman asıl tadını lezzetini alıyor insan. 

ŞİMDİ NASIL YAPILDIĞINA GEÇELİM:

1 su bardağına yakın arpa şehriyemizi haşlıyoruz.2 adet rendelenmiş salatalığımızı, 1 kaşık mayonezimizi, 2  kaşık yoğurdumuzu, 5 diş dövülmüş sarımsağımızı ve tuzu bir kapta karışrırıyoruz. Karışıma haşlanmış şehriyelerimizi (şehriyeler fazla soğumadan karışım yapılırsa daha lezzetli oluyor.) ekleyip, pul biberle süsleyerek servis yapıyoruz. Veya üzerine eritilmiş sıcak tereyağ ve pul biber karışımı dökebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Translate