Evime arkadaşlarımı davet ettiğim zaman, ikram için aklıma ilk gelen tatlılardan birisi tiramisudur. Tiramisunun o hafif ve yumuşacık halini çok seviyorum. Labnenin pastayla buluşması budur diyorum. Bence Tiramisuyu diğer pastalardan ayıran en büyük özelliği hafif olması. Diğer pasta türlerinde yağ kullanılırken tiramisuda kullanılan malzeme labne peyniridir. Çocuklar için de oldukça faydalı bir pasta olduğunu düşünüyorum.
Tiramisunun bir çok çeşidi olduğunu çoğumuz bilir, ben fındıklı yapmayı tercih ettim. Meyveli türleride oldukça ilgi çekiyor. İlerleyen zamanlarda size mevsim meyveli bir çeşidini hazırlamak isterim. Bugün fındıklı çeşidini denemeye ne dersiniz? Sizlerde eğer, henüz denemediyseniz denemenizi tavsiye ediyorum. Her pasta gibi, ne kadar taze tüketilirse o kadar lezzetli oluyor. Hepimizin ellerine sağlık, afiyet olsun arkadaşlar...
Sizlere 8 kişilik bir tarif vermek istiyorum.
MALZEMELERİMİZ:
1 adet hazır kakaolu pandispanya keki
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kutu labne peyniri
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı neskafeli süt
Üzeri için:Kakao
HAZIRLANIŞI:
Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına alıp, 1 su bardağı neskafeli sütle ıslatıyoruz. Bir kapta unu, şekeri, vanilyayı, yumurtayı iyice çırpıyoruz. Bir tencereye sütü ve çırptığımız malzemeleri aktarıyoruz ve çırpmaya devam ederek orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıyor, labne peynirini ilave ediyoruz. Pürüzsüs bir krema için labneyi ilave ettikten sonra blendır ile kremayı bir iki dakika çırpabiliriz.
Kremamız ılınana kadar bekliyoruz. Islattığımız kekin üzerine karışımın yarısını yayıyoruz. Yarım su bardağı fındık içimizi üzerine serpiyoruz. Pandispanyanın diğer katını da kalan neskafeli sütle ıslatıp, diğerinin üzerine kapatıyoruz. Kalan kremayı üzerine yayıyoruz. Buz dolabında 1- 2 saat dinlendiriyoruz. Üzerine bolca kakao serpip, dilimleyerek servis yapıyoruz.