Ya da yalancı çarşaf böreği mi desek?
Genelde market alışverişimizi eşimle haftalık yapmaya çalışırız. Geçen hafta alışverişi tek yapmak zorunda kaldığım için, iki defada ancak market alışverişini tamamladım. Benim için oldukça yoğun bir haftaydı. O hafta pazar alışverişini eşim yapmıştı. Oldukça güzel bir ıspanak almış. Ispanaklar ıslak olduğu için fazla beklemeye gelmezdi. Ben de ıspanakları yıkayıp sıcak su da acısını alıp, pişirmeye hazır poşetleyip dondurucuya kaldırdım.
Daha öncede bahsettiğim gibi, market alışverişi esnasında; şarküteri bölümünde çok taze, harika yufkaları gördüm ve hemen aldım. Nasıl almazdım ki? Eve gelir gelmezde kendimce bir börek hazırladım. Evde herkes bayıldı. İçi yumuşacık dışı hafif çıtır, gerçekten çok lezzetli oldu.
Adını kızım koydu. Güle benzetti, bende gül böreği dedim.
Sizlerle paylaşmak çok zevkli olacak, yedikçe beni hatırlamanız dileğimle....
MALZEMELERİMİZ:
1 kg yufka
Yarım kilo ıspanak (ıspanak yıkanmış, doğranmış ve sıcak suda 5- 10 dakika bekletilip acı suyu sıkılacak.)
1 büyük kuru soğan, ince doğranmış.
4 orta boy patates, rendelenecek.
1 çay bardağı sıvı yağ.
üstü için 1 yumurta, 1 kase yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ.
tuz, kırmızı pul biber.
HAZIRLANIŞI:
İçini hazırlamak için, soğanlar sıvı yağda biraz kavruluyor ve ıspanağımız ilave ediliyor, ıspanakla biraz daha kavruluyor. Üzerine rendelenmiş patatesler ilave ediliyor.Tuzu, biberi katılıyor ve iyice karıştırılıyor. Ocaktan alınıyor.
Gelelim içi hazırlanan böreğimizi yapmaya.
Yufkaları açıyoruz, fırça yardımıyla yufkanın her tarafı yağlanıyor, hazırladığımız içi yufkalara eşit miktarda katıyoruz. Yufkaları iki taraftan eşit miktarda yuvarlıyoruz. Hazırladığımız yufkaları yağladığımız fırın tepsimize dolayarak koyuyoruz. Böreğimizin yapılışı bitince üzerine yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı karıştırıp döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 5- 10 dakika dinlendirdikten sonra servisimizi yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...