hürriyet

24 Mart 2013 Pazar

Fırında hamsi tava

fırında hamsi tava



Havalar soğuduğunda, balık mevsimi  başladığı zaman hafta sonları muhakkak balık yeriz. Genelde balık türleri: Mezgit, çinekop veya hamsi olur. Çoğunlukla hamsiyi tercih ederiz. Hamsinin genelde tavası veya ızgarasına bayılırım.


Hamsi iyidir, fakat kokusu oldukça keskin ve ağır olur. Kokuyu oldukça az çekmek ve tava lezzeti almak için kendimce bir tarif geliştirdim. Özellikle yağlı ve iri hamsiyle harika oluyor.


Geçelim hamsileri hazırlamaya:


1 kg hamsi için:
Hamsiler ayıklanıyor ve güzelce yıkanıyor. Yıkanan hamsilerin suyu iyice süzülünce, (yaklaşık 1 saat kadar bekletilir). 5-6 kaşık mısır unu, içine biraz kırmızı pul biber, biraz zerdeçal karıştırılır. Bu karışımla hamsiler bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamsiler güzelce dizilir. Hamsilerin üzerine bol miktarda zeytinyağ gezdirilir.1 orta boy kuru soğan ince ince dilimlenir ve hamsilerin üzerine aralıkla döşenir.


Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır ve yenir.


Hamsinin yanında en güzel tere salatası ve tatlı olarak tahin helvasını severim.


Bir sonraki yazımda tere salatasında bahsetmek istiyorum, görüşmek üzere.......... 










Translate